Fensmark

Hæderslegat til skuespiller fra Fensmark

Skuespiller Sofia Saaby Mehlum fra Fensmark har fået et hæderslegat på 10.000 kroner af Skuespillerforeningen af 1879. Det skriver sn.dk

Her er tale om et af de legater indstiftet af skuespillere, som foreningen to gange om året uddeler afkast fra. I 2013 fik hun en talentpris ved Reumertuddelingen.

Sofia Saaby Mehlum, der er født og opvokset i Fensmark, blev denne gang hædret med Peter Kjærs Legat, da foreningen uddelte legater ved Julestuen i Vartov. Det er ikke muligt at søge nogle af disse legater, som uddeles af den siddende bestyrelse.

– Jeg modtog mit legat af Steen Stig Lommer, og han begrundede det med, at jeg altid yder mig 100 procent i mine roller, fortæller 31-årige Sofia Saaby Mehlum, der i dag bor på Fredriksberg, men stadig kommer en del i Fensmark, hvor forældrene Inger Mehlum og Richard Saaby bor tæt på kirken.

– Han fremhævede min indsats i »Eksil« men legatet er givet for alt det, jeg har lavet hidtil, tilføjer Sofia Saaby Mehlum.

I øjeblikket er hun i gang med at øve på forestillingen »Forbrændt«, som 1. februar får premiere på Odense Teater

Kommentarer