Karrebæksminde

Klinik Lunau er kommet godt fra start

Rikke Lunau her med Alberte på briksen. Alberte har forstuvet sin fod til fodbold, og får her laserbehandling på den skadede fod.
Rikke Lunau, indehaver af Klinik Lunau på Karrebækvej, har ikke længere sommerfugle i maven, idet hun med sin klinik er kommet rigtig godt fra start.

Af Birgitte Grejsen Møs.

En ting er at starte sin egen klinik som selvstændig. En anden ting er at gøre det i sit hjem. Men efter nu 4 måneder kan Rikke Lunau konstatere, at hendes beslutning om at starte op har været den helt rigtige.

Hendes kalender rummer både klienter med akutte og kroniske sygdomme bl.a. gigtpatienter, folk med sportsskader, personer med allergier, nerveforstyrrelser, hedeture ja alle mulige og umulige lidelser.

Rikke har bl.a. taget et specialkursus i akupunktur mod øjenlidelser, også kaldet Acunova, og kan afhjælpe bl.a. AMD, kronisk tørre øjne, Grøn stær, følgevirkninger af blodpropper og diabetes, – AcuNova hjælper 70-80% af de behandlede patienter.

AMD er en betegnelse for det, man tidligere kaldte øjenforkalkning og er i dag den hyppigste årsag til læseblindhed, især blandt ældre personer.

Rikkes klinik spænder således bredt.

– Jeg kombinerer mange af mine behandlinger fra min viden om akupunktur, massage-, laser- og zoneterapi, således angriber jeg en lidelse fra så mange sider som muligt.  Mange får en kombinationsbehandling for at opnå det bedste resultat, fortæller Rikke.

– Jeg har så mange historier og får så meget tilbage fra dem, jeg behandler. F.eks. har jeg haft en ældre dame, der i 2013 blev opereret i øjnene. Efterfølgende fik hun kronisk tørre øjne, og hun måtte dryppe dem hver 1 1/2 time i vågen tilstand. Efter en periode med akupunktur her i klinikken er hun nu nede på 1-2 gange øjendråber pr. dag, og hun er lykkelig for at slippe for de konstant røde, irriterede, og meget smertende øjne. Som hun selv siger, har hun fået sit gamle liv tilbage.

– Og det er kun én historie ud af mange, understreger Rikke.

– Jeg er fuldt fortrøstningsfuld, hvad angår fremtiden. Jeg arbejder med det, jeg brænder for, og ser hver dag, at kroppen ofte blot skal hjælpes naturligt i gang så mine klienter kan nedsætte eller droppe deres medicinforbrug, få hurtigere opheling, mindre smerter og dermed en bedre hverdag. Og alt det sker i mit hjem. Jeg er så taknemlig for mine kunder som viser mig så stor tillid, afslutter Rikke Lunau.

Kommentarer