Fuglebjerg

Leg med farver, medier og fantasi

Fra onsdag den 3. januar til onsdag den 28. februar udstiller den lokale kunstmaler Per Wilhelm Pedersen sine malerier på Fuglebjerg Bibliotek.

Per Wilhelm Pedersen startede med at male i 2005, da han efter 38 år i erhvervslivet havde en arbejdsløshedsperiode på knapt et år.

– Jeg havde i hele min erhvervskarriere følt, at jeg manglede et ben at stå på for at få balance i mit liv. Derfor købte jeg et par lærreder, nogle pensler og lidt farver. Jeg gik i gang uden at have nævneværdige forudsætninger og idé om, hvad det skulle blive til, fortæller Per Wilhelm Pedersen, som hurtigt fandt ud af, at maleriet var en fantastisk terapi mellem alle jobsøgningerne. Og han har malet lige siden.

Oftest kommer inspirationen indefra, en slags “figurativ abstraktion”, kalder han det selv. I kunsten leger han med farver, redskaber, medier og sin fantasi.

Per Wilhelm Pedersen bor i Rude, hvor naturen tilbyder masser af inspiration. Her dyrker han også vin og chili. Han har tidligere været professionel vinhandler og er medejer af vinmarker i Spanien.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid.

Kommentarer