Næstved By

Youtuber i Næstved deler et tankefuldt budskab

Jeg er en dansk youtuber med kanalen “PayamTips” som har et vigtigt budskab jeg gerne vil ud med. Dette har jeg på baggrund af en vis episode jeg oplevede for nylig.

Skrevet af William P. R. Hansen

Jeg er ude og gå tur med min hund, som jeg plejer, i det de her to drenge i teenage alderen går forbi mig. Da de tror jeg ikke kan høre dem pga afstanden, siger den ene dreng til den anden: “så du hvordan ham der perkeren gik?”.

Denne udtalelse er jeg målløs over, da jeg kun er en smule brun i hudfarven og min etnicitet er dansk på den ene side og iransk på anden side. Jeg har boet i Danmark hele mit liv og er som sagt selv genetisk set halv dansker. Dog bliver jeg alligevel stemplet som værende: “perker” og “indvandrer” udelukkende pga min hudfarve. Det skal samtidig siges at jeg ingen relation har til min iranske side, da jeg ikke kan sproget og sidst har besøgt landet for 9 år siden. Det er sørgeligt at nogen mennesker har et så fordrejet menneskesyn og vurderer folk ud fra udseende og hudfarve. Desværre ud fra mine oplevelser begynder flere og flere mennesker i vores samfund at danne dette uintelligente menneskesyn og holdninger ud fra dette syn. Hvis man skal perspektivere det til i dag og i nutidens store samfundsproblemer omkring indvandring, synes jeg det er unfair for mange med et udenlandsk udseende at blive set ned på, selvom mange af disse mennesker opfylder de danske normer og værdier og gerne vil Danmark. Jeg tror samtidigt det er vigtigt i dagens Danmark at kigge på det store perspektiv og forstå at det er en mindre begavet gruppe med udenlandsk baggrund som laver kriminalitet og langt fra alle med udenlandsk baggrund.

Mit budskab er derfor som jeg også siger i min video, at folk burde tænke sig om en ekstra gang, før de vælger at vurdere og stemple mennesker ud fra deres hudfarve eller udseende. Fordi man ser ud på en vis måde eller har en bestemt hudfarve betyder det ikke man er en vis person eller opfører sig på en vis måde. Jeg ønsker et samfund hvor man er velkommen og accepteret hvis man vil Danmark, uanset ens hudfarve eller udseende.

Derfor vil det betyde meget for mig hvis du som læser dette opslag vil dele opslaget og budskabet, så vi sammen kan fjerne disse fordomme og fejlbedømmelser som nogle mennesker går rundt med.

 

 

Kommentarer