Næstved By

Jonas får medalje – udlært elektriker hos Scheibel El & Sikring A/S

Jonas Schæffer Rasmussen er udlært elektriker hos Scheibel El & Sikring A/S i Næstved den 24 juli 2019. Og han har klaret sin svendeprøve så flot, at han har modtaget fagets medalje. Foto: Næstved Netavis.

Jonas Schæffer Rasmussen sluttede sin svendeprøve som voksenlærling af med en medalje og har i det hele taget fået lutter 12-taller. Den bedrift tilskriver han sin arbejdsplads, sine kolleger, sin alder samt ro og stabilitet i privatlivet.

af Birgitte Grejsen Møs.

Torsdag eftermiddag kunne en stolt chef, Peter Scheibel, indehaver af Scheibel El & Sikring, overrække en så sjælden ting som en medalje til sin tidl. voksenlærling nu svend, Jonas Schæffer Rasmussen.

– Det er ingen hemmelighed at jeg er pavestolt over Jonas, og hans bedrift, starter Peter Scheibel med at fortælle.

Han har lige fra start udvist en dyb interesse, saglighed og faglighed, at jeg ikke har været 2 sekunder i tvivl om at jeg gjorde det rette, da jeg for 2 1/2 år siden tog ham ind i firmaet som voksenlærling.

Jonas Schæffer Rasmussen er 46 år, i fast forhold på 10. år, og har 2 børn samt 2 bonus. Det er faktisk den 3. uddannelse, han nu kan skrive i sit CV.

For mange år siden blev jeg uddannet som salgsassistent i Bilka. Efterfølgende blev jeg uddannet som lager og logistikassistent. Sidst har jeg arbejdet på Novenco Marine & offshore i 19 år, som montør og produktions planlægger. Men da Novenco flyttede deres virksomhed til Kina, blev vi alle opsagt, og jeg havde 9 måneder til at finde ud af, hvad jeg så skulle kaste mig over, fortæller Jonas.

Artikel forsætter under billedet.

Valget blev EUC Sjælland, og det var her Peter Scheibel stiftede sit første bekendtskab med Jonas.

– Gennem vores samarbejde med EUC Sjælland stiftede vi bekendtskab med Jonas. Vi var inviteret til et arrangement hvor vi havde mulighed for at se kommende kandidater. Et arrangement skolen holder løbende.

– Her var der især 2 elever som fik min opmærksomhed, og det blev efterfølgende de 2 voksenlærlinge, jeg valgte at ansætte i min virksomhed. El faget mangler elektrikere, og jeg vil gerne udlære lærlinge, med henblik på at beholde dem her i firmaet. Scheibel El & Sikring A/S har 10 mand ansat, hvor Jonas nu er en af mine svende, og om ca. 1. mdr. starter en ny elev. Vi forsøger altid at have 3-4 lærlinge under uddannelse og give vores sociale bidrag. 

Jonas er ikke i tvivl om at firmaets ånd har været med til at gøre en stor forskel.

Jeg har lige fra start mærket en stor opbakning fra mine kolleger. Ikke et spørgsmål har været dumt og vi hjælper hinanden, når der er brug for det. Jeg vil næsten sige, at jeg betragter mit arbejde som min nye familie. Her bliver udvist en gensidig respekt og et kammeratskab, som jeg ikke vil være foruden. At jeg nu kan forsætte som svend her i firmaet, er jeg utrolig glad for. Min fremtid er sikret jobmæssigt, og når det samtidig er en arbejdsplads, hvor jeg hver dag er glad for at skulle stå op til – ja, hvad mere kan man ønske sig, afslutter Jonas Schæffer Rasmussen.

Kommentarer