Næstved By

Nikolai drømmer om at rejse med Up With People

Show-fænomenet Up With People har lagt vejen forbi Næstved tre gange i de seneste syv år med deres imponerende shows, der kombinerer musik, sang og dans. 

Nu drømmer 18-årige Nikolai Rasmussen fra Næstved om at kunne komme afsted på sit livs eventyr med Up With People. Han er blevet optaget i det internationale uddannelses- og kulturprogram, hvor ca. 100 unge mennesker rejser rundt i verden med showet.

Musikken har altid været en del af mit liv. Sammen med min morfar har jeg spillet musik, og han var med til, at jeg kunne udleve min første spæde drøm om at spille guitar. Da jeg var 8 år, tog han mig med på musikskolen og kørte mig hver uge til undervisning, og flere gange om ugen øvede han sammen med mig.

Da min mor rejste med Up With People tilbage i 1989, har det altid været en stor del af min opvækst. Jeg er vokset op med musikken og sangene, og vi har været værtsfamilie hver gang Up With People har været i Næstved. Vi har haft syv forskellige unge boende fra fem forskellige lande; Nepal, Kina, Belgien, Mexico og USA.

Efter jeg og min klasse fik muligheden for at optræde sammen med Up With People under deres show i Næstved tilbage i 2012, begyndte min drøm om selv at rejse og optræde at tage form. I sommers var jeg med min mor og mine brødre i Arizona i USA, hvor vi var til min mors Up With People 30 års jubilæum. Her sprang jeg ud i det og gik til en optagelsessamtale og har nu fået muligheden for selv at påbegynde mit livs eventyr næste år.

Musikken betyder så meget for mig, og giver mig så meget livsglæde, som jeg gerne vil dele med andre omkring mig. Musik er universel, og selv om man ikke kan tale samme sprog eller har samme kulturelle baggrund, så kan musikken samle og skabe nye venskaber og forståelse for hinanden. Jeg drømmer om at skabe glæde, forståelse for kulturelle forskelligheder og kendskab til Danmark og min by Næstved.

Jeg har arbejdet, tjent penge, sparet op, fået min børneopsparing, søgt fonde o.s.v. men jeg har brug for ekstra sponsorater for at nå i mål, fortæller han.

Charles Pierre fra den engelsk-amerikanske popgruppe LONDONBEAT har i de seneste år boet i Næstved og kender en del til Up With People. 
Da Up With People var forbi med deres show i Næstved sidste år, var min yngste datter og hendes klasse med i et sangnummer, og stemningen under showet var fantastisk. Jeg håber, at også Nikolai kan få sin drøm om at rejse ud i verden med musik og sang opfyldt med en solid lokal opbakning fra Næstved, lyder det fra Charles Pierre.

 

Kommentarer